Kliğinimizden Gelişmeler
İmplant eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.
HANGİ DURUMLARDA İMPLANT YAPILIR?
Tek diş eksikliğinde yandaki sağlam dişlere dokunulmak istenmediğinde tek implant, birden fazla diş eksikliğinde iki veya daha fazla implant yerleştirilerek sabit köprüler şeklinde ,tamamen dişşiz bir ağizda protez tutuculuğunu sağlamak için uygulanır.
Estetik Diş Hekimliği: Zirkonyum, Laminate Veneerler, Porselen kaplamalar, gülüş estetiği, bonding, diş estetiği, inlay-onlay dolgular, porselen kuron veya köprüler, zirkonyum porselen kaplama veya köprüler, empress porselen kuron veya köprüler bu grup altında adlandırılırlar.
Kanal tedavisi; dişlerde ağrı, apse ve kist oluşumuna neden olan iltihaplı veya ölü diş pulpasının kök kanallarından çıkarılması, oluşan boşluğun temizlenip sağlığa zararlı olmayan doku dostu bir maddeyle tam olarak doldurulması demektir. Kök kanal tedavisi ağrılı bir tedavi değildir. Normalde ağrılı bir tedavi şekli olmayan bu yöntem, özellikle ağrı ve enfeksiyon mevcutsa tedaviyi takiben ilk birkaç gün dişte hassasiyet oluşsa da yaklaşık 1-2 hafta içerisinde bu hassas dönem kurallara uygun yapıldığı taktirde kendiliğinden geçecektir. Bu durumda hasta ağrı kesici alarak rahatlayabilir.
Dişin çene kemeğindeki soket adı verilen yuvasından ayırma işlemine diş çekimi denir ve bu işlem diş çekiminin zorluğuna göre değişir.
Diş hekiminin dikkatli hareket etmesi ve kurallara uyması, hastanın ağrı duymaması için gerekli önlemlerin alınması durumunda, diş çekiminden ve diş hekiminden korkulacak hiç birşey kalmamaktadır.
Hekim tarafından yapılan bir beyazlatma yöntemidir. Deneyimli hekim tarafından beyazlatıcı ilaç diş üzerine yerleştirilir ve dişin üzerine mavi/yeşil renkli ışık kaynağı belirli süre tutulur ve sonuç hemen gözlemlenir (45-50 dk süren bir işlem sonrası).
Dişin mine veya dentin gibi dış tabakalarında oluşan çürüklerin erken dönemde tedavilerinin yapılmasını ve bu sayede çürüklerin ilerlemelerinin durdurularak dişin canlılığını korumayı amaçlayan diş hekimliği branşıdır. Sayede sonraki aşamalar olan endodonti (kanal tedavisi) veya diş çekimi önlenmiş olur. Oluşan diş maddesi kayıpları, estetik fonksiyonel ve ağız dokularına uyumlu bir şekilde dolgu ile tedavi edilmektedir.
Kliğinimizden Gelişmeler